Udruženje ”Videa”, Beograd

KONTAKT:Screen shot 2015-06-01 at 2.35.59 PM

adresa: Vladimira Radovanovića broj 2, Beograd

kontakt telefon: 066 933 28 74

e-mail: udruzenje.videa@gmail.com

web: www.videa.org.rs

Facebook stranica: www.facebook.com/udruzenje.videa

Udruženje ”Videa”, postoji od 2008. godine i osnovano je na inicijativu pacijenata Bolnice za psihijatriju, KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje”. Udruženje okuplja korisnike psihijatirijskih usluga i stručnjake zainteresovane za pružanje podrške korisnicima i prevenciju stigmatizacije i marginalizacije.

Cilj Udruženja predstavlja osnaživanje komunikacije, bolje informisanje o bolesti i načinu prevazilaženja i življenja sa njom, uključivanje u aktivnosti lokalne zajednice, kao i međusobnu saradnju i pomoć.

”Videa” okuplja 20 korisnika psihijatrijskih usluga, a među članovima su i tri psihologa – volontera, koji kao stručni saradnici pružaju pomoć Udruženju.

Udruženje ”Videa” organizuje različite aktivnosti od kojih se izdvaja terapijska grupa podrške koju jednom nedeljno vode psiholozi – volonteri. Pored grupe podrške, značajne su aktivnosti koje vode talentovani korisnici i članovi Udruženja koje uključuju radionice umetničke grafike, kreativne radionice, književne večeri i časove stranih jezika.

”Videa” omogućava česta druženja i međusobnu podršku svih članova Udruženja, kao i povremene posete pozorištu, izložbama i bioskopima.

Prostor u kome se okupljaju članovi Udruženja poseduje dnevni boravak, sobu za radionice i veliki balkon sa pogledom na most na Adi i okolinu.