Treninzi izgradnje kapaciteta OCD i Mreže branilaca ljudskih prava

U prvom mesecu 2017. godine, u Beogradu, održana su dva treninga u cilju sticanja relevantnih znanja koja će doprineti izgradnji kapaciteta organizacija civilnog društva (OCD) i Mreže branilaca ljudskih prava.

Trening izgradnje kapaciteta OCD i mreže Branilaca ljudskih prava

Učesnici su tokom prvog treninga imali priliku da se upoznaju sa procesom mapiranja ključnih aktera i instrumentima u formiranju mreže. To će im omogućiti da zajedno grade prilike za ostvarivanje socijalnih i ekonomskih prava. Praktične vežbe i predavanja obogaćena konkretnim iskustvima, vodile su predavačice Ticijane Čampolini (Tiziana Ciampolini) iz Caritasa Torino i Ane Atoliko (Anna Attolico) iz Caritasa Breša.

Trening izgradnje kapaciteta OCD i mreže Branilaca ljudskih prava

Na sledećem treningu, Željko Ilić iz InCentra, upoznao je učesnike sa elementima neophodnim za razvoj socijalnog preduzeća. Ova forma može da omogući stvaranje prilika za ostvarivanje socijalnih i ekonomskih prava korisnika iz organizacija koje pomažu osobama sa problemima mentralnog zdravlja.

Trening izgradnje kapaciteta OCD i mreže Branilaca ljudskih prava

Pored predstavnika Mreže ”Naum” –  ”Herc” i ”Videa” iz Beograda, ”Valenca” iz Niša, ”Duga” iz Zrenjanina, ”Duševna oaza” iz Vršca, ”Zrak nade” iz Kovina, ”Nova vizija” iz Kikinde, ”Zračak” iz Valjeva, na treninzima su učestvovali i predstavnici udruženja ”Psihozon” iz Sombora i Ekumenske humanitarne organizacije iz Novog Sada.

Treninge je organizovao Caritas Srbije u okviru projekta HUMAN RIGHTS PROMENE – HUMAN RIGHTSPROmotion in MEntal health Networks,