Trening ”Umrežavanje i izgradnja koalicija”

30. i 31. marta 2017. godine, u Kući ljudskih prava u Beogradu, održan je trening ”Umrežavanje i izgradnja koalicija”. Trening je okupio dvadeset predstavnika organizacija iz cele Srbije, koji rade na polju pružanja usluga osobama sa problemima mentalnog zdravlja i osobama sa invaliditetom.

Učesnici treninga su saznali zašto je dobro udruživati se u koaliciju, kako je formirati i održavati. Takođe, oni su u praktičnom, grupnom radu primenjivali korake koji su potrebni za uspešnu izgradnju koalicije i umrežavanje na slučajevima i problemima koji se tiču direktno rada njihovih organizacija. Prisutni predstavnici Mreže ”NaUm”, stekli su nova znanja koja će moći da implementiraju u rad svoje Mreže i da je na taj način ojačaju.

Predavačice su bile Valentina Hristakeva i Kalina Ivanova iz Sofije, predstavnice organizacije ”Global Initiative of Psychiatry”. Trening je realizovan u organizaciji Caritasa, kao deo programa izgradnje kapaciteta organizacija civilnog društva u procesima socijalne inkluzije i razvoja dijaloga sa institucijama. Trening je organizovan u okviru regionalnog projekta ”SOCIETIES”, finansiran od strane Evropske unije.