Trening ”Lobiranje i javno zastupanje”

15. i 16. decembra 2016. godine, u hotelu ”Park”, u Beogradu, održan je trening: ”Lobiranje i javno zastupanje”,

Trening je održan, kao aktivnost na projektu Human Rights PROMENE – HUMAN RIGHTSPROmotion in MEntal health Networks. Nosilac projekta je Caritas Srbije, a projekat je podržan od Evropske unije.

Cilj susreta je osnaživanje nevladinih organizacija, kako bi bolje planirale i sprovodile zagovaranje i lobiranje pred lokalnim vladinim ustanovama.

Voditelji treninga, Milena Zaharieva i Alexander Kumanov, ispred Fondacije SMART iz Bugarske, preneli su znanja o ovoj temi učesnicima treninga – predstavnicima udruženja koja pomažu osobama sa problemima mentalnog zdravlja i udruženja osoba sa invaliditetom.

Učesnici su tokom treninga, putem praktičnog i teorijskog rada, savladavali neke od alata i metoda lobiranja i javnog zastupanja, koje će moći da primene u radu svojih organizacija. Kroz rad u timovima, učesnici su predstavili probleme sa kojima se susreću njihove organizacije na polju lobiranja, tražili su rešenja i definisali su planove za buduće lokalne inicijative. Od izuzetnog značaja je bila razmena iskustva, koja je pokrenula konstruktivnu diskusiju, kao i stvaranje novih ideja.

 

*napomena: kliknite na sliku kako biste je uvećali