Oktobar u ”Novoj Viziji”

Udruženje ”Nova Vizija” iz Kikinde, sprovelo je lepe aktivnosti neposredno pred Dan mentalnog zdravlja i odmah nakon toga.

Evo o čemu je reč, 08.10.2016. godine, nekoliko dana pre obeležavanje Međunarodnog dana mentalnog zdravljaja, Udruženje ”Nova Vizija” je uz podršku ”Opšteg udruženja preduzetnika u Kikindi”, učestvovalo na Kikindskoj lokalnoj manifestaciji – ”Dani ludaje”.

Tokom manifestacije, uz prisustvo većeg broja građana, na bini su predstavljene aktivnosti Udruženja ”Nova Vizija”, kao i proizvodi članova ovog Udruženja – ukrasne sveće, koje su posetioci imali priliku da kupe.

Sapuni

*Slika je preuzeta sa internet stranice: kurir.rs

Druga aktivnost realizovana tokom oktobra meseca od strane Udruženja ”Nova vizija” je konferencija za medije. Konferencija je održana 11.10.2016. povodom završetka realizacije projekta ”Čuvari tradicije”.

Olgica Arađanski, preduzetnica i predsednica Udruženja ”Nova Vizija”, predstavila je rezultate prvog projekta ovog Udruženja. Ona je istakla značaj radno-okupacione terapije za osobe sa problemima mentalnog zdravlja.

Tokom realizacije ovog tromesečnog projekta, izrađeno je oko 100 sveća, a u čijoj izradi je učestvovalo četvoro korisnika psihijatrijskih usluga.

Takođe, tokom konferencije je napravljen osvrt na značaj obeležavanja Međunarodnog dana mentalnog zdravlja.

Više o konferenciji može da se pročita u članku objavljenom u dnevnom listu Kurir 12.10. 2016. Link: članak

Prilikom realizacije oba događaja, uspostavljena je jako lepa sinergija sa Gradskom upravom, lekarima iz Centra za mentalno zdravlje i ”Opštim udruženjem preduzetnika”.

''Nova vizija''