Mreža ”NaUm” na ceremoniji povodom početka projekta: ”ACT podrška Mrežama”

16. decembra 2020. godine, održana je onlajn ceremonija #SIGNACT_MREŽE. Tom prilikom svečano je obeležen početak realizacije projekta: ”ACT podrška Mrežama”.

Na početku ceremonije, obratili su se gospodin Ričard Koli – direktor Švajcarske kancelarije za saradnju, Ambasada Švajcarske; gospodin Jens Engeli – regionalni direktor Helvetas Swiss Intercooperation za istočnu Evropu, i Internacionalni tim lider ACT projekta; gospođa Bojana Selaković – programska direktorka Građanskih inicijativa. Oni su naglasili važnost mreža za građansko društvo u Srbiji i poželeli su uspešnu realizaciju projekata.

U nastavku programa, predstavnici 10 nagrađenih mreža, prezentovali su ciljeve svojih projekata i ključne teme, kao što su: položaj mladih, položaj dece, položaj žena 45+, ekološka pitanja, decentralizacija, dečji brakovi, psihološka podrška i druge.

Ana Mate, PR Udruženja ”Herc”, predstavila je projekat Mreže za promociju mentalnog zdravlja ”NaUm”: ”Svako može da pukne”. Više o projektu, planiranim aktivnostima, kao i snimak ceremenije, može da se pogleda na sledećem linku:

Projekat ACT podržava Vlada Švajcarske, a sprovode ga švajcarska nevladina organizacija Helvetas Swiss Intercooperation i nevladina organizacija Građanske inicijative sa sedištem u Beogradu.