Kreativne radionice sa Hercom

U maju mesecu 2017. godine, Udruženju za pomoć ljudima sa neurozom ”Herc”, dodeljen je finansijski podgrant, kao jednom od pet podržanih udruženja sa teritorije Srbije, u okviru Caritasovog projekta ”HUMAN RIGHTS PROMENE”. Projekat je finansiran od strane Evropske unije, iz programa – ”Evropski instrumenti za demokratiju i ljudska prava”.

Ova podrška je omogućila saradnicima Udruženja ”Herc” da unaprede već posotojeće i pokrenu nove aktivnosti u okviru socijalnog preduzećа ”Herc&DO”. Neke od aktivnosti su – psihološke radionice i treninzi, Therapy caffe, kreativne radionice, mobilna aplikacija ”Krug zdravlja” i druge.

Kreativne radionice su realizovane od juna do novembra meseca 2017. godine, jednom nedeljno, u prostoru inkubatora ”INcentra”, a učestvovanje na radionicama je besplatno, kao i kompletan materijal.

U nastavku, prikazani su prvi radovi koji su izrađeni tokom Kreativnih radionica. Cilj radionica je psiho-socijalno osnaživanje osoba sa neurozom. Ali, u radionicama mogu da učestvuju svi građani koji žele da nauče nove tehnike i da se zabave.

 

 

Proizvodi su podeljeni u šest kategorija:

1. Dekorativni predmeti (poruke u boci, svećnjaci, podmetači, činije, ukrasne flaše…)

li.

 

2. Dekorativne saksije i aranžmani sa sobnim i začinskim biljem


 

3. Proizvodi od jute (torbe, ambalaže…)


 

4. Nakit (ogrlice, minđuše, narukvice, čokeri…)


 

5. Proizvodi za kućne ljubimce (grebalice za mačke, kućice za ptice…)


 

6. Praznični program