Jesen i zima 2017. u ”Duševnoj oazi”

od 2. do 4. oktobra – Slikarska kolonija “Boja duše“

Slikarska kolonija “Boja duše“, održana je u Gerontološkom centru Vršac.

Učestvovali su slikari iz Udruženja ”Leonardo” – Đurica Popov i Miroslava Kućančanin, iz Udruženja “Duševna oaza” – Nataša Dinić, Ksenija Joksimov, Čedomir Bakalović i Đorđe Jankov i predtavnik Gerontološkog centra – Damjan Korbuc.

Koloniju su vodili slikari Miroslava Kućančanin i Đurica Popov.

Donator je bila psihijatrijska bolnica “Dr Slavoljub Bakalović“.

 


 

10. oktobar – Humanitarna prodajna izložba slika: ”I bi slika… kao lek”

Povodom Međunarodnog dana mentalnog zdravlja, organizovana je izložba slika pod nazivom: ”I bi slika… kao lek”.

Izložba slika je obuhvatala radove nastale na koloniji u Gerontološkom centru, na kojoj su učestvovali predstavnici udruženja ”Leonardo” i “Duševna oaza”, kao i Gerontološkog centra.

Izložba je humanitarnog karaktera, a sredstva od prodaje su namenjena korisnicima ”Duševne oaze“, a deo će pripasti slikarima čiji su radovi prodati.

Slike su izložene u Gradskoj kući u Vršacu.

Izložbu su otvorile Član gradskog veća za zdravstvo i soc. zaštitu Master dipl. def. Tatjana Nikolić, kao i direktor/zastupnik “Duševne oaze” master prof. filol. Miroslava Kućančanin

 


 

26. oktobar – Prevencija mentalnog zdravlja

U cilju prevencije i zašite mentalnog zdravlja dece i omladine, kao i unapređenja nivoa svesti građana u lokalnoj zajednici, predstavnici Udruženja ”Duševna oaza“ i Centra za mentalno zdravlje iz Vršca, prezentovali su učenicima i profesorima svoje aktivnostii i novine u lečenju mentalnih poremećaja.

Prvo je ostvarena saradnja sa Hemijsko – medicinskom školom, a tokom oktobra i novembra u planu je saradnja sa svim srednjim školama u Vršcu.

 


31. oktobar – Zdrav duh, zdravo telo
U cilju prevencije i zašite mentalnog zdravlja dece i omladine, kao i unapređenja nivoa svesti građana u lokalnoj zajednici, predstavnici Udruženja ”Duševna oaza“ i Centra za mentalno zdravlje iz Vršca, prezentovali učenicima i profesorima Gimnazije “Borislav Petrov Braca“ svoje aktivnostii i novine u lečenju mentalnih poremećaja.
Predavači: Master prof. filol Miroslava Kućančanin, strukovna medicinska sestra Svetlana Ranđelović i Đurica Popov.

 


 

1. novembar – Izlet u Beograd

Članovi “Duševna oaza” posetili su korisnike Udruženja “Živimo zajedno” iz Beograda.

Druženje je bilo veoma kreativno, jer su zajedno učestvovali u umetničkom programu. Glumili su, recitovali stihove i pevali.

Posetili su i Etnografski muzej i divili se mnogobrojnim eksponatima.

Izlet su završili šetnjom kroz stari deo Beograda, gde su takođe videli veliki broj umetničkih radova slikara koji su svoja dela prodavaju prolaznicima. 

 


 

28. decembar – Deda Mraz stigao na veselje

Udruženje “Duševna oaza“ posetio je Deda Mraz, doneo svima radost i paketiće. Bilo je mnogo veselo uz šale, pesme, glumu i svirku.