Hercov Antistres dan

Saradnici Udruženja ”Herc” su sa prijateljima pokrenuli novi koncept u zajednici – ”Antistress day”.

Prvi ”Antistress day”, pod nazivom ”Dođi i odstresi se”, održan je u februaru 2019. godine u Kafe baru ”16”.

Posetioci događaja su imali priliku da se upoznaju sa tehnikama za prevazilaženje anksioznosti i stresa i da otkriju nove metode koje vode povećanju kreativnog potencijala i vitalne energije.

Program je počeo Smeh jogom sa Natašom. Osnova Smeh joge su radost i dečja razigranost. Smeh je jedan od besplatnih alata za prevazilaženje stresa.

Paralelno je održana radionica ”Crtanje fraktala”. Crtanjem fraktala suočavamo se sa sobom, otkrivamo svoje talente i lakše ostvarujemo svoj potencijal.

U nastavku programa, prisutni su imali priliku da se upoznaju sa psihodramom. Psihodrama se orijentiše na postojeće snage i resurse osobe poboljšanje komunikacije, prijemčivost za promene.

Marija Benin, psihološkija Udruženja ”Herc”, održala je Psihološko edukativnu radionicu ”Therapy Cafe – De-stress yourself”. Marija je sa učesnicima razgovarala o metodama i načinima kako da u svom domu “napunimo baterije”.

Program je završen upoznavanjem sa pravim, izvornim pilatesom i radionicom Mrdaonicom – slobodan ples, telesna svesnost, integracije na nivou telo-um-duša, kontakt sa životom u sebi i oko sebe. Učenjem kontrole tela učimo i kako da vladamo emocijama.

Antistres dan je protekao u prijatnoj atmosferi, nasmejanih lica svih generacija bilo je pregršt.

Učestvovanje je bilo besplatno, a zainteresovani su mogli da doniraju bez stresa. Prikupljena donacija je uložena u opremanje ”Herc krojačke radionice” za žene sa problemima mentalnog zdravlja.