Poseta Savetovalištu za mentalno zdravlje u Kragujevcu

Savetovalište za mentalno zdravlje u Kragujevcu, planira da u narednom periodu osnuje svoje udruženje, kako bi osobe sa problemima mentalnog zdravlja nakon prestanka bolničkog lečenja mogle da rade na svom pozitivnom razvoju kroz učestvovanje u različitim aktivnostima u udruženju.

Osim pružanja podrške osobama, cilj Udruženja će biti promovisanje značaja očuvanja mentalnog zravlja, jednakost i skretanje pažnje zajednici o izazovima sa kojima se susreću osobe sa problemima mentalnog zdravlja.

Juna meseca 2015. godine, Savetovalište za mentalno zdravlje u Kragujevcu, posetili su predstavnici Mreže ”NaUm” – predstavnici iz udruženja ”Herc”, ”Duša” i ”Videa” iz Beograda, ”Duga” iz Zrenjanina, ”Mir” iz Pirota, ”Valenca” iz Niša, kao i predstavnici novog Udruženja ”Zračak” iz Valjeva. Ovaj susret je organizovao Caritas Srbije.

Prisutni su razgovarali o procedurama za osnivanje udruženja, ciljevima, aktivnostima, viziji za budućnost… razmenili su iskustva i predstavili su aktivnosti Mreže ”NaUm”.

 

*napomena: kliknite na sliku kako biste je uvećali